Μην χασετε

Σιτσιλιάνικα Μπρουσκέτα

Στη Σικελία τα πάντα γυρνάνε γύρω από τη ντομάτα, τη μελιτζάνα και το ελαιόλαδο. Υπάρχουν δεκάδες γευστικές προτάσεις με τα παραπάνω υλικά, αλλά η συγκεκριμένη είναι ιδιαίτερη, διότι ο τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας μας δίνει μια καπνιστή γεύση, η οποία σε επαφή με το ψημένο ψωμί και το ελαιόλαδο μας απογειώνει. Δοκιμάστε τη συνταγή τόσο σαν πρώτο πιάτο- σαλάτα όπως στο σημερινό μας τραπέζι όσο και μόνη της ένα χαλαρό βράδυ, που θέλουμε κάτι να συνοδεύσει το κρασί μας.

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 φραντζόλα ιταλικό ψωμί Τσιαμπάτα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μπάλα μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisements

1.Βάζουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
2. Τις μεταφέρουμε σ’ ένα ξύλο κοπής, τις ανοίγουμε και μ’ ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ.
3. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο πιπέρι.
4. Τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια πολύ ντελικάτη κρέμα.
5. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να κάνει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
6. Το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
7. Αλείφουμε σε κάθε φέτα κρέμα μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φύλλα του βασιλικού και τη μοτσαρέλα.
8. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Διάρκεια: 1 ώρα

lovecooking.gr

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα