Φτιάξτε την αγαπημένη σας καρμπονάρα σε μορφή risotto με μπέικον και αβγά ποσέ! Θα ενθουσιαστείτε!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 250 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 1/2 λίτρο νερό, ζεστό
- 1 κ.σ. γεμάτη ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- αβγά, ποσέ
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μια δόση από το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε άλλη μια δόση από το νερό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για περίπου 12-15 λεπτά, βάζοντας το νερό σε δόσεις και ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το εστραγκόν, το μπέικον, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αβγά ποσέ, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.