Μην χασετε

Κέικ ζέβρα: Ένα εντυπωσιακό γλύκισμα που θα λατρέψετε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μοναδικό κέικ ζέβρα. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό ώστε να γίνουν σωστά τα δαχτυλίδια των δυο γεύσεων. Παίξε με το κέικ ζέβρα και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Advertisements

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά Συνταγής

  • 350 γραμ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 2 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 γρ. ξινόγαλα
  • 160 γρ. γαλα

 

Για το μείγμα σοκολάτας
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. κακάο
  • 20 γρ. λικέρ (σοκολάτα ή άλλο)
  • 80 γρ. γάλα ή ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

Για το μείγμα 

  • Σε μπολ βάζουμε το κακάο και το διαλύουμε με γάλα ή νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε κακάο σε μεγάλη φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. για το κέικ ζέβρα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε να αφρατέψει.
  • Βάζουμε σε μπολ το ξινόγαλο με το γάλα και διαλύουμε τη σόδα.
  • Και αν αναρωτιέστε γιατί χρησιμοποιούμε ξινόγαλο, θέλετε να μάθετε να το φτιάχνετε ή πως να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο, μάθετέ τα όλα εδώ.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1′ λεπτό να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5′-6′, μέχρι να λιώσει.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά ώστε να τα πίνει το μείγμα για το κέικ ζέβρα από την Αργυρώ.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Εναλλάξ και με το μίξερ σε λειτουργία σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά για το κέικ ζέβρα.
  • Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε δαχτυλίδια ζύμης εναλλάξ στη φόρμα, ξεκινώντας με το λευκό μείγμα.
  • Πέφτοντας το ένα μείγμα μέσα στο άλλο σχηματίζει κύκλους.
  • Κάθε φορά που ρίχνουμε μείγμα έχουμε ένα νέο κύκλο δαχτυλίδι.
  • Ψήνουμε το μείγμα στην κάτω σχάρα (αντίσταση) ή στη μεσαία (αέρα) για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο, αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος.

 

Το μυστικό για το κέικ ζέβρα

  • Δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον τα πρώτα 45′.
  • Το μείγμα του κέικ είναι σχετικά ρευστό για να βγουν τα δαχτυλίδια.

Το κέικ ζέβρα είναι ένα από τα πιο εύκολα και συνάμα πιο εντυπωσιακά σπιτικά κέικ. Η μαεστρία στο ανακάτεμα των διαφορετικών μειγμάτων, του απλού άσπρου μείγματος για κέικ με αυτού με τη σοκολάτα, είναι αυτή που δίνει και το όνομά της σε αυτό το κλασικό κέικ. Αναμεμειγμένα γλυκά, σε μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων δίνουν την τέλεια μορφή σε αυτό το κέικ. Τέλειο για κολατσιό στο σχολείο και το γραφείο αλλά και απολαυστικό με μια κούπα καφέ.

 

Advertisements

argiro.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα