Μην χασετε

Πως να φτιάξετε τα αγαπημένα σας γιουβαρλάκια με γαλοπούλα

Η αγαπημένη μας σούπα με γαλοπούλα!

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

Advertisements

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:

  • ½ κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, medium
  • ¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλεύρι, γ.ο.χ. για το πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη σούπα: 

  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 lt νερό
  • 20 ml ελαιόλαδο + extra για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τον κιμά:

Advertisements

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, εκτός από το αλεύρι, και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα με αλεύρι.

Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια σε όλη τους την επιφάνεια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη σούπα:

Ρίχνουμε το νερό σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την πατάτα, το καρότο, τον κύβο, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Αμέσως μετά, μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, την σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

Εκτέλεση για το αυγολέμονο:

Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε 2 κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.

Advertisements

Κατόπιν τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.

Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.

Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά, αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια μας και περιμένουμε να δέσει η σούπα.

Μόλις δέσει, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 

tip:

 1. Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

2. Αν δείτε ότι η κατσαρόλα σας τραβάει υγρασία, συμπληρώστε 200-400 ml νερό.

3. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό και ανακατεύουμε προσεκτικά.

 

giorgostsoulis.com

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα