Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη πανσέτα γλασαρισμένη στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο!
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε κυβάκια
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. κρέμα βαλσάμικο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι, για το πασπάλισμα
Advertisements
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε την πανσέτα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πανσέτα, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις είναι έτοιμη, σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, σερβίρουμε την πανσέτα ζεστή.
Advertisements
Advertisements