Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου. Συνοδεύστε με πατάτες τηγανητές!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Υλικά
- 1 κιλό κοπανάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. mix τυριών
- 200 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 ml ηλιέλαιο
Για το πανάρισμα
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αβγά
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα BBQ
Advertisements
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα κοπανάκια σε ταψί με σχάρα και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Κρατάμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ξεψαχνίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και αφήνουμε την ψίχα στην άκρη. Κρατάμε το κεντρικό κόκκαλο στην άκρη. Αφαιρούμε και πετάμε τους χόνδρους. Ιδανικά ξύνουμε πολύ καλά το κόκκαλο με ένα μαχαίρι και το κρατάμε πολύ καλά καθαρό για να σταθεί μετά το μείγμα πάνω.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, τις πατάτες σπασμένες με ένα πιρούνι, την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια για να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα έξι και το στηρίζουμε γύρω από το κόκκαλο. Πιέζουμε καλά για να σταθεροποιηθούν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολ το αλεύρι, τα αβγά, τη φρυγανιά και περνάμε διαδοχικά τα κοπανάκια από τα μπολ για να παναριστούν.
- Τηγανίζουμε σε δύο δόσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σάλτσα bbq.
Advertisements