Μην χασετε

Burger με γεμιστό μπιφτέκι μανιταριού: Μια vegetarian πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γούστα

Ένα ιδιαίτερο burger για όλα τα γούστα, vegan και μη. Διαβάστε παρακάτω τα μυστικά για το τέλειο vegetarian burger με γεμιστό μπιφτέκι μανιταριών.

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

Advertisements

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ψωμιά για burger
  • 10 μέτρια πόρτομπελο μανιτάρια, καθαρισμένο το εσωτερικό τους
  • 220 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 120 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 170 γρ. vegan μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το τηγάνισμα:

  • Ηλιέλαιο

 

Για το πανάρισμα:

Advertisements
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 medium αυγά, χτυπημένα
  • 200 γρ. πάνκο

 

Για το σερβίρισμα:

  • Ντομάτες
  • Μαρούλι
  • Πίκλες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο, τοποθετούμε 2 με 3 φύλλα απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε τα μανιτάρια με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω.
  • Καλύπτουμε με λίγο χαρτί, τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα πιάτο και τα μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων όπου τα ζεσταίνουμε στους 700 w για 4 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το microwave και αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο και με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε τα 5 από τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, πανάρουμε τα μανιτάρια περνώντας τα πρώτα από αλεύρι, μετά από αυγό και τέλος με το πάνκο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σύνθεση:

  • Παίρνουμε 1 ψωμί για burger, βάζουμε κάτω μαρούλι, από πάνω τα μανιτάρια και από πάνω τη ντομάτα. Καπακώνουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
  • Σερβίρουμε με ντομάτα, μαρούλι και πίκλες.

 

Advertisements

giorgostsoulis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα