Το χειμώνα θες τα φαγητά σου να είναι ζεστά και χορταστικά. Τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψεις!
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
- 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
Για το μείγμα τυριών:
Advertisements
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
- 1/4 του φλιτζανιού τσένταρ
- 1/4 του φλιτζανιού Προβολόνε
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι Καγιέν
- 1/2 κουτ. του γλυκού καυτερές πιπεριές σε νιφάδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σου(φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
- Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα.
- Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα βαθύ σκεύος.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Απλώνεις ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και το πιπέρι Καγιέν.
- Περιχύνεις ομοιόμορφα τα υπόλοιπα τυριά και ρίχνεις λίγο αλάτι.
- Συνεχίζεις το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
- Μοιράζεις σε μερίδες όσο είναι ζεστό.
Advertisements
Advertisements