Μην χασετε

Πως να φτιάξετε λαχταριστή και υγιεινή φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο

Φτιάξτε μια διαφορετική ομελέτα με σπαγγέτι και κοτόπουλο. Full protein γεύμα!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. σπαγγέτι, high protein
  • 10 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. τσένταρ, light
  • 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε 1-2 λεπτά στο τηγάνι, χωρίς να βάλουμε ελαιόλαδο, για να πάρουν καπνιστό άρωμα και γεύση.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μισό τσένταρ, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από το τηγάνι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος για παέγια 28 εκ. Βάζουμε το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο τσένταρ.
  • Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

 

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα