Λαχταριστά νιόκι με κοτόπουλο και σπανάκι. Ένα τέλειο κυρίως πιάτο που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. νιόκι
- 300 γρ. baby σπανάκι
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 150 γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. mozzarella, τριμμένη
- 200 ml ζωμό κοτόπουλο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 °C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και σε δυνατή φωτιά το ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι που είχαμε το κοτόπουλο πριν το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα, το νιόκι και το αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά να βράσει και να δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε και τα τυριά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
tip: Βάζουμε στο τέλος το σπανάκι. Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ και να χάσει το χρώμα. Η παρμεζάνα μπαίνει επίσης τελευταία λεπτά και δεν θέλει πολύ βράσιμο για να βγάλει λάδι.