Πως να φτιάξετε πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον. Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 800 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 300 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κλ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

  • Κρουτόν
  • Μπέικον, σοταρισμένο

 

Advertisements

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μπέικον, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, το νερό και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
  • Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Τέλος, αλέθουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός και περνάμε το μείγμα από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν κριθεί απαραίτητο.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με κρουτόν και μπέικον. Αν δε χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη σούπα, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  Μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο: Μια απολαυστική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

 

giorgostsoulis.com

 

 

 

Advertisements