Ένα φανταστικό ορεκτικό που μπορεί να γίνει και κυρίως γεύμα και θα σας γεμίσει ευτυχία.
Υλικά
12 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1κ.σ. φυτικό λάδι
1κ.σ. λιωμένο σκόρδο
1 πακέτο τυρί κρέμα
1/4 κούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C. Λαδώστε ένα ταψί. Καθαρίστε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και καθαρίστε τα, σπάζοντας προσεκτικά τα κοτσάνια τους και αδειάζοντας το εσωτερικό τους. Ψιλοκόψτε τα κοτσάνια.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και τα κοτσάνια και τηγανίστε τα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αφήστε τα στην άκρη.
3. Όταν δεν είναι πιο πολύ ζεστά, προσθέστε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τα πιπέρια και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατέψτε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα και έπειτα τοποθετήστε τα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
4. Ψήστε τα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά από κάτω.