Πένες με κοτόπουλο και μανιτάρια, χωρίς γλουτένη, ένα λαχταριστό πιάτο για παιδιά και ενήλικες.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πένες, βρασμένες
- 250 γρ. σάλτσα για μακαρόνια
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 130 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
- 80 γρ. τυρί mozzarella, τριμμένο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αδειάζουμε το κοτόπουλο και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις σοταριστεί, το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
-Ρίχνουμε λίγο λάδι στην ίδια κατσαρόλα αν χρειαστεί, αδειάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
-Αδειάζουμε μέσα τη σάλτσα, τις πένες, το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα και τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-Ρίχνουμε μέσα το τυρί mozzarella, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.