Η πιο ιδιαίτερη πατσαβουρόπιτα που θα έχετε φάει ποτέ. Ένα γλυκό πρωτότυπο και διαφορετικό από τα άλλα.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 6 κ.σ. ταχίνι σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. κανέλα
- 280 γρ. φύλλο κρούστας
- 100 γρ. chips σοκολάτας
- 300 ml γάλα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 3 medium αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.
Παίρνουμε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το ταχίνι.
Απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, με ένα πινέλο το αλείφουμε με το ταχίνι, πασπαλίζουμε με κανέλα, ρίχνουμε λίγα chips σοκολάτας και το τυλίγουμε ρολό χωρίς να το πιέσουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Παίρνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 εκ., το λαδώνουμε και βάζουμε γύρω-γύρω τα φύλλα σαν σαλιγκάρι, μέχρι να μην έχει κενό στο ταψί. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε από το φούρνο τα φύλλα αφού ψηθούν καλά, περιχύνουμε με το μείγμα με το αυγό, ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης, τα υπόλοιπα chips σοκολάτας και ότι έχει περισσέψει από το ταχίνι. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.