Ιδανική πρόταση για ένα διαφορετικό ψήσιμο της πατάτας. Μία συνταγή που μπορεί άνετα να είναι ένα βασικό ορεκτικό αλλά και ένα καλό γαρνίρισμα, γρήγορο και νόστιμο, τέλειο συνοδευτικό για ψητό κρέας.
Υλικά συνταγής
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 φλ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
- χονδρό και ψιλό αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
- Τις πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι και τις τυλίγετε μια μια σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε στο φούρνο μέσα σε ταψί και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς επί μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ έχετε βγάλει το τυρί από το ψυγείο, το ρίχνετε σε μπολ και το ανακατεύετε με τη κρέμα γάλακτος τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τσιγαρίζετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά μέχρι να ροδίσει και το αφήνετε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίσει από το λάδι του.
- Ανοίγετε μία μία τις πατάτες, χωρίς να αφαιρέσετε τελείως το αλουμινόχαρτο. Κάντε στο κέντρο τους δύο σχισμές σαν σταυρό και μοιράζετε την κρέμα του τυριού με τα αρωματικά. Πασπαλίζετε με το μπέϊκον και σερβίρετε αμέσως.
Advertisements