Τι προτείνει η Δέσποινα Μαρσέλου (www.getactive.gr & www.nutriexpert.co.uk) για το Σαββατοκύριακο:
Είναι προφανές πως το Σ/Κ αυτό δεν είναι ένα απλό weekend αλλά ένα μεγάλο φαγοπότι. Μεγάλο Σάββατο: προσπάθησε να μην μείνεις νηστική μέχρι το βράδυ γιατί μετά την Ανάσταση θα το παρακάνεις και το φούσκωμα αλλά και η κατακράτηση θα είναι πολύ μεγάλη. Συνόδευσε οπωσδήποτε το φαγητό σου με μπόλικη σαλάτα γιατί μετά από μια εβδομάδα νηστείας, κινδυνεύεις να το παρακάνεις με το κρέας. Δοκίμασε τα πάντα σε μικρή ποσότητα και απόφυγε το αλκοόλ ή έστω περιόρισέ το (προτίμησε το κρασί).
Οπότε: Απόφυγε τα συνεχή τσιμπολογήματα, μέχρι να είναι έτοιμο το κοκορέτσι και οι πρώτοι μεζέδες.
-Συνόδευσε το φαγητό σου με σαλάτα- αν έχεις τη δυνατότητα, πρώτα κατανάλωσε τη σαλάτα κι έπειτα το κρέας.
-Το κατσικάκι είναι πιο light ως κρέας από το αρνί.
-Απόφυγε το αλκοόλ, πες μπόλικο νερό – έστω φυσικό ανθρακούχο.
Πρωινό : 2-3 πασχαλιάτικα κουλουράκια ή 1 κομμάτι τσουρέκι
Μεσημέρι πάντα σαλάτα με ψητό λίγες πατάτες και 1-2 ορεκτικά (κοκορέτσι , τυρί) αλλά αποφυγή τηγανητών
Και μην ξεχνάς: ενυδατώσου με μπόλικο νερό, νερό, νερό!