ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό
1 φέτα ψωμί με μέλι και ταχίνι και 1 ποτήρι γάλα σόγιας
Δεκατιανό
Φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό
Γαρίδες με αβοκάντο με σάλτσα λάιμ & τσίλι
Υλικά
- 350 γραμμάρια γαρίδες με το κέλυφος αλλά χωρίς το κεφάλι
- 2 αβοκάντο
- μεγάλα φύλλα βασιλικού
- 120 γραμμάρια φύλλα πράσινης σαλάτας
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές χυμός λάιμ
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- φλούδες λάιμ για το σερβίρισμα
ΕκτέλεσηΒγάζεις το κέλυφος από τις γαρίδες εκτός της ουράς. Πλένεις τις γαρίδες και τις αφήνεις σε χαρτί για να φύγουν τα υγρά. Ψήνεις στη σχάρα ή στο γκριλ για 5 λεπτά.
Τοποθετείς όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε μπόλ, ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα.
Μια ώρα πριν το σερβίρισμα, ξεφλούδισε τα αβοκάντο, κόψτα σε μικρές λωρίδες και τοποθέτησέ τα σε μπολ με το μισό μείγμα του ντρέσινγκ.
Τοποθέτησε το βασιλικό σε μπολ μαζί με τις γαρίδες, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε σε πιατέλα τα φύλλα πράσινης σαλάτας ενώ από πάνω τοποθετείς τις γαρίδες, το αβοκάντο & το βασιλικό.
Τέλος, περιχύνεις με το υπόλοιπο ντέσινγκ και προσθέτεις τις φλούδες λάιμ στη σαλάτα με γαρίδες.
Απογευματινό
30γρ σοκολάτα μαύρη
Βραδινό
Ψητά λαχανικά (τύπου ρατατούι) με 2-3 παξιμάδια και ελιές
Υλικά:
- 2 ντομάτες
- 8 ντοματίνια
- 4 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια
- 1 μεγάλο κομμάτι κίτρινη κολοκύθα,
- πολύχρωμες πιπεριές απο 2 κάθε είδος,
- βασιλικός,
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- δάφνη
- 1 κουταλιά μπαλσάμικο
- 2-3 κουταλιές λάδι
- λίγες φλούδες παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι καις το 1 κουτάλι λάδι και ρίχνεις τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσεις και τις κόψεις σε χοντρά κομμάτια, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να γίνει η σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνεις τις 2 κουταλιές λάδι και βάζεις τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες μέχρι να μαλακώσουν. (5 λεπτά περίπου).
Χαμηλώνεις τη φωτιά και όταν μαλακώσει τα κρεμμύδια, προσθέτεις τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τη κολοκύθα, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια επίσης. Αφήνεις όλα τα λαχανικά να σοταριστούν καλά (5 με 10 λεπτά) δίνοντας χρόνο στα πρώτα (πιπεριές και κολοκύθα) που είναι και τα πιο σκληρά
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη και το κουταλάκι μπαλσάμικο.
Αφού σιγοψηθούν τα λαχανικά, προσθέτεις τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύεις ελαφρά και ολοκληρώνεις το ψήσιμο για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου.
Κάθε τέταρτο ανακατεύεις το ταψί και στο τέλος πασπαλίζεις με την παρμεζάνα.