ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό
1 φέτα ψωμί με μέλι και ταχίνι και 1 ποτήρι γάλα σόγιας
Δεκατιανό
Φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό
Σαλάτα με ρόκα και μαριναρισμένη μελιτζάνα
Υλικά
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- μια μικρή χούφτα σταφίδες
- 50 γραμμάρια ρόκα
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς, περιχύνεις τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα (και να μαλακώσουν). Αφαιρείς από το φούρνο, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις το ξύδι, τις σταφίδες και τη ρόκα.
Απογευματινό
2 ρυζογκοφρέτες με 1κουταλάκι του γλυκού μέλι ανά μερίδα
Βραδινό
Ζυμαρικά με ντομάτες και σπανάκι
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε πολτό
- 1/2 του κουταλιού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες (κονσέρβας)
- 200 γραμμάρια πένες ολικής άλεσης
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1/2 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
- 125 γραμμάρια σπανάκι
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα (ή τυρί σόγιας)
ΕκτέλεσηΡίχνεις λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρεις το κρεμμύδι, το τσίλι, το σκόρδο, ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Ρίχνεις λίγο νερό αν δεις ότι κολλάνε τα υλικά. Προσθέτεις τις ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη και αφήνεις τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
Βράζεις τα ζυμαρικά, σουρώνεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Σοτάρεις το σπανάκι για 2 λεπτά και το προσθέτεις στη σάλτσα. Προσθέτεις και τα ζυμαρικά και σερβίρεις με το τυρί.