Στα 45 της χρόνια η Δέσποινα Βανδή διατηρεί ένα από τα πιο καλογυμνασμένα κορμιά της Ελληνικής showbiz και όχι τυχαία, αφού φροντίζει να ασκείται συστηματικά, και να τρώει σωστά.
Ειδικά, το κορμί της και η άψογη φόρμα στην οποία διατηρείται έχουν γίνει αντικείμενο θαυμασμού πολλές φορές, ενώ οι κοιλιακοί της, εκτός από αντικείμενο μελέτης στα γυναικεία περιοδικά, κάνουν κάθε κοπέλα ακόμα και στην ηλικία των 20κάτι να ζηλεύει και να τρέχει στα γυμναστήρια και τους διατροφολόγους ζητώντας ένα κορμί σαν της Δέσποινας.
Όταν λοιπόν δεν κάνει τις προπονήσεις της η τραγουδίστρια επιλέγει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, ειδικά διαμορφωμένο στο σωματότυπό της και στις ανάγκες του. Όπως αποκαλύπτει ο διατροφολόγος της η Δέσποινα προτιμά τροφές που τις δίνουν ενέργεια. «Τα παντζάρια, το σπανάκι και η ρόκα, τα μεσογειακά superfoods δηλαδή, είναι σχεδόν καθημερινά στο διαιτολόγιό της. Βελτιώνοντας το μεταβολισμό της, πέτυχε εντυπωσιακές αλλαγές στο σώμα της».
Όσο για τις πρωτεΐνες που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμά της, προτιμά ψητό κοτόπουλο, ψάρι, φιλέτο μοσχάρι με σαλάτα ή φρέσκα φασολάκια.
Όταν έχει λιγούρα για κάτι γλυκό «ψηφίζει» γιαούρτι με μέλι ή δαμάσκηνα ενώ έχει προσαρμόσει και μια free-day στην εβδομαδιαία διατροφή της στην οποία μπορεί να απολαμβάνει μια σοκολάτα ή μια σοκοφρέτα (στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία).
Ενώ όταν πρέπει να χάσει κάποια κιλά αποφεύγει τα τηγανητά και τα γλυκά, και τα γεύματά της περιλαμβάνουν πολλές σαλάτες και ψητά.
Πάρε μια γεύση από το πρόγραμμα διατροφής της και… do it like Despina!
Πρωινό:
-1 φέτα μαύρο ψωμί με μέλι και ταχίνι ή 2 φρούτα
-1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 φρυγανιές σικάλεως με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και ένα φρούτο
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ένα τοστ με μαύρο ψωμί και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Σνακ:
-Γιαούρτι με μέλι
– λευκό τοστ με διπλή γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών
– 1 μπάρα δημητριακών
Μεσημεριανό:
-Σαλάτα με παντζάρια και τυρί χαμηλών λιπαρών
-Σαλάτα σπανάκι – ρόκα και κοτόπουλο ή με μανιτάρια ή ψητά λαχανικά (μανιτάρια πλευρότους κ.ά. εποχικά)
-Λαδερό (σπανακόρυζο, μπάμιες, αρακάς, μελιτζάνες, γεμιστά κ.ά.), τυρί με λίγα λιπαρά και μία φέτα μαύρο ψωμί.
-Μπριζόλα μοσχαρίσια ή μπιφτέκια με σαλάτα με μία φέτα μαύρο ψωμί και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Απογευματινό:
-Φρούτα εποχής
-Ξηροί καρποί
Βραδινό:
-Sushi ή ψητός σολομός με λαχανικά
-Όσπρια με 1 φέτα ψωμί
-Τονοσαλάτα (με λίγη μαγιονέζα, πολλά λαχανικά και τόνο σε νερό) με ξηρούς καρπούς
-Φιλέτο και πατάτες φούρνου ή σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο
-Ομελέτα με δύο αβγά και λαχανικά, γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
joytv.gr