Μην χασετε

Το μαγιό που θα φορέσεις ανάλογα με το σώμα σου

Kάθε χρόνο τέτοια εποχή που το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό των γυναικών: Ποιο μαγιό κολακεύει το σώμα μας. Για να κάνεις τη σωστή επιλογή, να διαλέξεις το μαγιό εκείνο που θα αναδεικνύει το σωματότυπό σου και θα κρύβει τις ατέλειές σου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να… καταλάβεις τι σωματότυπο έχεις. Η παρακάτω εικόνα είναι αρκετά βοηθητική.

Επόμενο βήμα η σωστή επιλογή μαγιό με βάση το σωματότυπο. Παρακάτω αναλύεται ποιους τύπους μαγιό πρέπει να προτιμούν οι γυναίκες ανάλογα με το σωματότυπό τους και ποια να αποφεύγονται, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζονται και οι φωτογραφίες τριών τύπων μαγιό που προτείνονται.

typoi_somatos

 Σώμα κλεψύδρα

Advertisements

magio_1

Το συγκεκριμένο σωματότυπο μπορούν να τον αναδείξουν διάφορα κοψίματα μαγιό. Το στυλ, όμως, που θεωρείται ιδανικότερο είναι το vintage, καθώς τα μαγιό τέτοιου στιλ αναδεικνύουν καλύτερα τις καμπύλες. Από την άλλη θα πρέπει να αποφεύγονται τα μαγιό που απαρτίζονται από διαφορετικά πάνω και κάτω μέρος καθώς κάνουν το σώμα να δείχνει περισσότερο ανομοιόμορφο.

 Σώμα μήλο

magio_2

Οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο θα πρέπει να προτιμούν μαγιό με μεγάλα σουτιέν, ή ολόσωμα μαγιό που δίνουν έμφαση στο μπούστο. Επίσης, θα πρέπει το κάτω μέρος του μαγιό να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, πιο φαρδύ, να αγκαλιάζει καλά τους γοφούς. Οι γυναίκες με αυτόν το σωματότυπο θα πρέπει να αποφεύγουν σουτιέν μαγιό με λεπτές ράντες καθώς αυτές κάνουν το επάνω μέρος του σώματος να δείχνει πιο μαζεμένο, τονίζοντας, έτσι το πρόβλημα στη μέση.

Advertisements

 Τριγωνικό σώμα

magio_3

Οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο θα πρέπει να επιλέγουν μαγιό που τραβούν το βλέμμα στο πάνω μέρος του σώματος. Καλό είναι να προτιμούν σουτιέν μαγιό φωτεινά, με έντονα πριντς, τα οποία θα συνδυάζουν με μονόχρωμα, σκούρα σλιπ. Επίσης, τα σλιπ ή θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλοκάβαλα, ή πολύ ψηλόμεσα (vintage). Αντιθέτως θα πρέπει να αποφεύγονται τα σλιπ σορτσάκια καθώς κάνουν την περιφέρεια να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερη, αλλά και τα σλιπ με έντονα πριντς που τραβούν το βλέμμα στο σημείο που θέλουμε να… κρύψουμε.

 Σώμα ανάποδο τρίγωνο

magio_4

Επειδή οι γυναίκες αυτές έχουν μεγάλο στήθος θα πρέπει να επιλέγουν σουτιέν μαγιό που τις κάνουν να νιώθουν ασφαλής, αλλά ταυτότχρονα θα το… μαζεύουν και όσο μπορούν. Για αυτό θα πρέπει να επιλέγονται μαγιό είτε με ράντες που δένουν πίσω από το λαιμό, είτε μεγαλύτερα σουτιέν μαγιό που κατεβαίνουν χαμηλά προς την κοιλιά. Από την άλλη, θα πρέεπει να αποφεύγονται τα μαγιό τριγωνάκια.

 Αθλητικό σώμα

magio_5

Advertisements

Επειδή κύριο χαρακτηριστικό αυτού του σωματότυπου είναι η… απουσία καμπυλών, οι γυναίκες που έχουν τέτοια σωματική διάπλαση θα πρέπει να επιλέγουν πληθωρικά μαγιό, με έντονα πριντς, βολάν, κορδόνια και άλλα παρόμοια έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι έχουν καμπύλες. Αντιθέτως θα πρέπει να αποφεύγονται τα στράπλες απλά σουτιέν μαγιό, καθώς κάνουν το στήθος να δείχνει ακόμη πιο επίπεδο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα