Αυτή η συνταγή είναι για εσένα που θες το γλυκάκι σου, αλλά προσέχεις τη σιλουέτα σου. Τα ντόνατ “μπαίνουν” στο φούρνο και από εκεί κατευθείαν στον ουρανίσκο σου.
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα μήλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ραντίζεις με ελαιόλαδο 10 φόρμες για ντόνατ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις το βούτυρο και το αναμειγνύεις το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Ενώνεις τα δύο σου μείγματα σταδιακά και ανακατεύεις για να ετοιμάσεις το τελικό σου.
- Μοιράζεις την τελική σου ζύμη στις 10 φόρμες και ψήνεις για 10 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.
Advertisements
Advertisements