Μην χασετε

Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.

Υλικά

  • 500γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)
  • 400γρ. σύγκλινο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και μετά τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε μισό λεπτό ακόμα, αποσύρετε από τη φωτιά και τα κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον ζωμό σταδιακά, σε τρεις τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αλατίζετε.

Advertisements

Βήμα 4

Αποσύρετε το κριθαράκι από τη φωτιά, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μίγμα με τα μανιτάρια, την τριμμένη γραβιέρα, τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα