Ετοιμάζουμε νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο με ρεβίθια και κόκκινες πιπεριές. Εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
- ½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
- 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- 400 γρ. ντοματίνια
- 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα, σουρωμένα
- αλάτι χοντρό, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνουμε τολάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε σε μερίδες για 8 -10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για μισή ώρα, μέχρι να μελώσει το φαγητό