Κοτόπουλο μελιτζανάτο με πιπεριές Φλωρίνης, που θα λατρέψετε. Ένα πιάτο που θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας επιλογές.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
- 600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κάθετες φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μάτσο βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατόπιν, μεταφέρουμε και τα 2 παραπάνω ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στη άκρη.
Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Ύστερα, αδειάζουμε τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 27Χ20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.
Τip: Ρίχνουμε αλάτι στην πέτσα, για να φύγει η υγρασία και να γίνει πιο τραγανή.