Ρολάκια ψωμιού γεμιστά με σοκολάτα, το τέλειο γλυκό σνακ, για κάθε στιγμή.

Tip: Μπορούμε να βάλουμε αν επιθυμούμε και ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους. Βάζουμε λίγο λάδι στο βούτυρο για να μην καεί.

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 15 φέτες του τοστ
  • 100 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 5 medium αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Για το σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη
  • Κανέλα

Για το ψήσιμο:

  • Βούτυρο
  • Λάδι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Αδειάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την πραλίνα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

-Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου και με ένα πιρούνι χτυπάμε καλά για να διαλυθούν τα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.

-Παίρνουμε μια φέτα ψωμί του τοστ και κόβουμε την κόρα, με ένα πλάστη την πατάμε λίγο ώστε να ανοίξει. Βάζουμε λίγη γέμιση και ρολάρουμε. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες.

-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα ψωμιά από όλες τις πλευρές.

-Περνάμε τα ψωμιά από ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

 

  Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη πανσέτα στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο

giorgostsoulis.com