Αφράτα και μυρωδάτα, αυτά τα κεκάκια είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε γλυκά τη μέρα σας αλλά και για να τα απολαύσετε με ένα ωραίο δροσερό χυμό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
Για τα κεκάκια
- 230γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 80γρ. καρύδια τριμμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 120γρ. ζάχαρη καστανή
- 125γρ. ελαιόλαδο
- 2 μπανάνες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 75γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με χαμηλά λιπαρά
Για το τελείωμα
- 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
- 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε 12 θήκες για μάφινς σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το τριμμένο καρύδι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη κι αφού ενωθούν προσθέτετε σταδιακά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τις ροδέλες της μπανάνας που έχετε πρώτα πολτοποιήσει. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και αυτό στο προηγούμενο μίγμα.
Μοιράζετε τη ζύμη που θα προκύψει (θα είναι αρκετά σφιχτή) στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετείτε στην κορυφή του καθενός μερικά κυβάκια σοκολάτας και από μία ροδέλα μπανάνας. Πασπαλίζετε τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.