Μην χασετε

Κέικ tres leches: Ένα απολαυστικό σοκολατένιο κέικ που θα σας ενθουσιάσει

Μοναδικό σοκολατένιο κέικ με γάλα που θα σας ενθουσιάσει! Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει και απολαύστε.

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για το σιρόπι
  • 550 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 170 γρ. πραλίνα (κουβερτούρα)

 

Για το κέικ
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
  • κουβερτούρα πραλίνα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Advertisements

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

 

 

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, κακάο και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα.

Advertisements

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του κέικ και όσο είναι ακόμα καυτό περιχύνουμε με το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι, τρίβουμε την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα