Πως να φτιάξετε το πιο διάσημο και ταυτόχρονα πεντανόστιμο πιάτο της Ανατολής. Κεμπάπ γιαουρτλού που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο
- 500 γρ. κιμά, αρνίσιο 2 φορές περασμένο
- 2 medium αυγά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 250 ml γάλα, πλήρες
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. τσιμένι
- 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 3 φέτες ψωμί του τοστ θρυμματισμένο
Για τη σάλτσα:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 με 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες για σουβλάκι
- Γιαούρτι στραγγιστό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πίτες.