Advertisements

Mini vegan ταρτάκια με lime που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

 

Advertisements

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βάση:
  • 120 γρ. cranberries
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. κάσιους
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  • 300 ml γάλα καρύδας
  • 70 ml χυμό lime
  • 60 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κ.σ. κόρν φλάουερ
  • 2 μαλακά αβοκάντο
  • Ξύσμα από 1 lime

 

Advertisements

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό όλα τα υλικά της βάσης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα.
  • Παίρνουμε 4 φόρμες διαστάσεων 4,5 εκ., τις λαδώνουμε μέσα, βάζουμε το μείγμα της βάσης και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να σχηματίσουμε 4 βάσεις για τάρτες. Τις βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  • Ρίχνουμε σε ένα πολυκοπτικό όλα τα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Βγάζουμε τις φόρμες από το ψυγείο, τις γεμίζουμε με την κρέμα και τις βάζουμε ξανά για 6 ώρες.
  • Σερβίρουμε.

 

tip: Μπορούμε στη βάση να βάλουμε ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε και αντί για cranberries να βάλουμε χουρμάδες.

 

giorgostsoulis.com

 

Advertisements