Μην χασετε

Καρμπονάρα με γιαούρτι: Εύκολη, πεντανόστιμη και με τις μισές θερμίδες!

Ποιος δεν λατρεύει την καρμπονάρα; Όχι πείτε μας, ποιος; Κανείς φυσικά, όλοι μας λαχταράμε ένα πιάτο γεμάτο με αυτό το φανταστικό φαγητό. Το πρόβλημα είναι οι θερμίδες του. Για αυτό κι εμείς, στην αναζήτηση της τέλειας καρμπονάρας που θα μπορούμε να φάμε χωρίς τύψεις, ανακαλύψαμε μια σούπερ συνταγή που όχι μόνο έχει τις μισές θερμίδες, όχι μόνο γίνεται μέσα σε μόλις μισή ώρα, αλλά είναι και το ίδιο λαχταριστή και απολαυστική όσο η original. Θέλετε κάτι άλλο;

Υλικά
350γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (λινγκουίνι, φετουτσίνι ή σπαγκέτι)
1κ.σ. ελαιόλαδο
170γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα γιαούρτι πλήρες
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν τα στραγγίξετε κρατήστε μία κούπα από το νερό τους.
2. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
3. Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, αδειάστε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα έχει ζεστάνει ρίξτε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα τα αβγά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέστε το μπέικον.
4. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αβγά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα σας έχει βγει πολύ πηχτή, ρίξτε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.
5. Σερβίρετε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα