Θα σας πάρει μόλις πέντε να πλύνετε και να βάλετε όλα τα λαχανικά να βράσουν. Σε λίγη ώρα θα έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο γεύμα γεμάτο βιταμίνες που θα αρέσει και στα παιδιά σας.

Υλικά (για 4 άτομα)
3 καρότα
2 ντομάτες
4 κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
1/3 ματσάκι σέλινο
3 φύλλα από λάχανο
1 κύβο λαχανικών
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά.
2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα πέντε κούπες νερό, προσθέτετε τα λαχανικά και βράζετε για πενήντα λεπτά.
3. Προσθέτετε το κρασί, κι όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
4. Τα αλέθετε όλα μαζί στο μπλέντερ.
5. Τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα με το ζωμό τους και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και το ξαναβράζετε για δέκα λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα αχνιστή.