Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι σταρένιο
9 γρ μαγιά σκόνη
220 ml γάλα χλιαρό με πλήρη λιπαρά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατέυουμε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα στερεά υλικά και κάνουμε μια γούβα στη μέση, σαν κρατήρα. Εκεί ρίχνουμε το λάδι και το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Όταν πια ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης, βγάζουμε τη ζύμη και τη ζυμώνουμε ελαφρώς σε έναν αλευρωμένο πάγκο. Στη συνέχεια επανατοποθετούμε το ζυμάρι στη λεκάνι και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει. Όταν είναι πλέον ετοιμη, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Μ” ένα μαχαίρι, κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης για το κάθε πεϊνιρλί, περίπου 2,5x5cm. Τοποθετήστε μέσα ό,τι θέλετε, σάλτσα, τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, ό,τι έχετε στο ψυγείο σας εύκαιρο. Κλείστε τα και αφού βρέξετε με λίγο νεράκι τις μικρότερες πλευρές, πιέστε προσεχτικά αλλά καλά τα πεϊνιρλί, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψί που του έχετε απλώσει λαδόκολλα.