Μην χασετε

Το γλύκισμα με τις μηδαμινές θερμίδες

Η κατανάλωση φρούτων είναι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για την ευεξίας και την αντιγήρανσης. Τα φρούτα είναι μια εύπλαστη πρώτη ύλη και μας δίνει πολυάριθμες δυνατότητες. Μπορούμε να τα κάνουμε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, λικέρ, χυμούς μα και κάτι ακόμα. Έτσι, όταν τα φρούτα μας ωριμάζουν ή όταν έχουμε βαρεθεί την σχετικά μικρή ποικιλία των χειμερινών φρούτων, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα η παρασκευή κομπόστας. Μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε ένα low fat γλυκό συνέχεια στο ψυγείο μας και μπορούμε να κερνάμε τους καλεσμένους μας.

Advertisements

Προτιμήστε εποχικά φρούτα και αποφύγετε τα πολύ όξινα φρούτα, όπως το πορτοκάλι. Αυτή την περίοδο ιδανικά φρούτα για κομπόστα είναι τα κόκκινα μήλα, τα φιρίκια και τα αχλάδια. 

Υλικά

  • 2 kg φρούτα
  • 3 ποτήρια νερό
  • ζάχαρη ανάλογα με το φρούτο, περίπου 1 με 1 1/2 κούπα

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας και αφού τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια (εάν χρειάζεται π.χ.τα φιρίκια), τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη. Αφού πάρουν βράση, αφήνουμε για 5 λεπτά το πολύ, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Δεν θέλουμε να λιώσουν ή να μαλακώσουν υπερβολικά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα