Νοστιμιά και μειωμένες θερμίδες σε ένα υπέροχο πιάτο!
Επειδή μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις πατάτες, οι οποίες εκτός από νόστιμες είναι και υγιεινές, προτιμήστε να μην τις επιβαρύνετε τηγανίζοντας τις. Γίνονται εξίσου νόστιμες και στο φούρνο αλλά και πολύ πιο υγιεινές και με λιγότερες θερμίδες.
Υλικά
5 πατάτες
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα (βιολογική)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τρυπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζετε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για περίπου 40 λεπτά και μετά τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τον φούρνο τον αφήνετε ανοιχτό.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, σε μέτριο πάχος, και τις ανακατεύετε με το μείγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
4. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις βάζετε ξανά στο φούρνο. Τις αφήνετε να ψηθούν για ακόμα 20 λεπτά, ενώ τις γυρίζετε κατά τη διάρκεια.
5. Τις σερβίρετε, αφού τις αφήσετε λιγάκι να κρυώσουν.