Θέλεις να κάνεις δίαιτα, αλλά έχεις τα εξής εμπόδια. Κοιμάσαι αργά οπότε δεν μπορείς να φας απλά ένα γιαούρτι για βραδινό. Κάποια στιγμή λυγίζεις και τρως… κάτι που δεν πρέπει. Δεύτερον, πρέπει να τρως το μεσημεριανό σου στη δουλειά που σημαίνει ότι δεν μπορείς να το απολαύσεις το ίδιο. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;
Αυτή η δίαιτα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Το κυρίως γεύμα είναι το βραδινό και μπορείς να το ευχαριστηθείς με την ησυχία σου. Και κάπως έτσι… θα χάσεις 4 κιλά σε ένα μήνα.
“Αν οι θερμίδες που καταναλώνονται στο βραδινό γεύμα είναι ίδιες με αυτές των υπόλοιπων γευμάτων, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο βάρος” εξηγεί η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου που σου δίνει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Diet Tip: Αν το πρόβλημα δεν είναι να φας κανονικά το βράδυ, τότε γιατί όλοι επιμένουν να προσέχεις;
Η διαιτολόγος εξηγεί πως είναι η κακή συνήθεια να τρώμε πολύ αργά το βράδυ και να κοιμόμαστε αμέσως που ευθύνεται για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων.
Τέτοια είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δηλαδή η επιστροφή του στομαχικού περιεχομένου στον οισοφάγο, καούρες και δυσπεψίες, που ευθύνονται για διαταραχές του ύπνου.
Καλό είναι λοιπόν να φροντίσεις να πέσεις για ύπνο 2-3 ώρες αφού πάρεις το βραδινό σου.
“Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο χωρίς να στερηθείτε το βραδινό γεύμα σας και χάστε τα περιττά κιλά σας υγιεινά και χωρίς τύψεις!” τονίζει η διαιτολόγος.
Κάνε κλικ επάνω στο μενού για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει…
Θες περισσότερες επιλογές;
Η κα. Ρούντου όμως σου δίνει κάποιες έξτρα επιλογές για βραδινό σε περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να ετοιμάσεις όσα σου προτείνει στο εβδομαδιαίο μενού.
Απλές συμβουλές για το βραδινό γεύμα
H Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει απλά tips που θα σε βοηθήσουν αν είσαι fan της νύχτας:
– Φρόντισε να μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες. Αν μείνεις πολύ ώρα νηστική θα καταναλώσεις πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού και ταυτόχρονα πολλές θερμίδες.
– Κάθισε κανονικά στο τραπέζι και απόλαυσε το γεύμα σου. Μπορεί να βάλεις στο βραδινό ένα κανονικό γεύμα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να τρως χαζεύοντας τηλεόραση.
– Φάε αργά και απόλαυσε το πιάτο σου. Κάνε όμως ένα μικρό τρικ. Σταμάτησε όσο ακόμη αισθάνεσαι πως πεινάς. Δώσε χρόνο στο στομάχι σου να αναγνωρίσει το φαγητό. Αυτό συμβαίνει γιατί περνάει κάποιο διάστημα, περίπου 15-20λεπτά από την ώρα που το φαγητό πάει στο στομάχι μας μέχρι να μεταφερθεί το σήμα στον εγκέφαλο και να αισθανθούμε ότι χορτάσαμε.
– Απόφυγε το γλυκό μετά το βραδινό φαγητό. Θα επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες.
– Μην ξεχνάς το νερό. Σημαντικός παράγοντας για την ρύθμιση του βάρους και την αποβολή άχρηστων ουσιών (τοξινών) αποτελεί η αυξημένη πρόσληψη υγρών. Εκτός από την κατανάλωση νερού – που πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας επιλογή – η υδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, ροφήματα κρόκου Κοζάνης, σούπες, αφεψήματα.
– Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στη μείωση του σωματικού βάρους. Για το λόγο αυτό η διαιτολόγος συστήνει καθημερινή φυσική δραστηριότητα (περπάτημα) για τουλάχιστον 30′ λεπτά.
tlife.gr