Πρωτότυπα μπισκότα, γαλλικής προέλευσης που θα αγαπήσετε.
Από τον Γιώργο Τσούλη
Advertisements
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα:
- 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
- 50 γρ. άχνη, ζάχαρη
- 50 γρ. φουντούκια
- 40 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. κακάο
- 1 αυγό, medium
- 1 πρέζα, αλάτι
Για τη γέμιση:
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 20 γρ. βούτυρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Advertisements
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τη σοκολάτα, το βούτυρο και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τα μπισκότα:
- Χτυπάμε στο μούλτι τα φουντούκια μέχρι να διαλυθούν εντελώς και να γίνουν μια πάστα. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο ρίχνουμε μέσα το αυγό, το κακάο, το βούτυρο, το αλάτι και φορώντας γάντια μιας χρήσεως, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι.
- Το απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 23 εκ. Στη συνέχεια με ένα καπάκι ή τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. κόβουμε σε κομμάτια και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 10 με 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο, τοποθετούμε λίγο από τη γέμιση από πάνω, ακριβώς από πάνω κλείνουμε με άλλο ένα μπισκότο, πιέζοντας ελαφρώς και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα και τη γέμιση.
- Μόλις πραγματοποιήσουμε την ίδια διαδικασία για όλα, σερβίρουμε.
Advertisements