Αφράτα, μυρωδάτα μπισκότα που θα λατρέψουν στο σπίτι.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 340 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 300 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- 180 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη, καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 αυγό, large
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, το βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα φτέρο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Φοράμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε μπαλάκια των 45-50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε κενό ανάμεσα τους, διότι θα απλώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
tip: Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε για να μην σπάσουν.