Φτιάξτε την κλασική τούρτα black forest στην λευκή της εκδοχή με λευκή κουβερτούρα και βύσσινο!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τα παντεσπάνια

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα παντεσπάνια

Advertisements
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψουν τα υλικά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, βάζουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. από το αλεύρι και ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να ρίξουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τη βανίλια και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες 20 εκ. και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα, για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και λιώσει η ζάχαρη.

 

Για τη σύνθεση

  • Σουρώνουμε το γλυκό του κουταλιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Θα χρειαστούμε 125 γρ. από το σιρόπι.
  • Μέσα στο μπολ με το σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε την επιφάνεια από τα παντεσπάνια για να τραβήξει περισσότερο σιρόπι.
  • Μεταφέρουμε το παντεσπάνι στο σκεύος σερβιρίσματός μας. Απλώνουμε το μισό σιρόπι πάνω από το παντεσπάνι, τα μισά βύσσινα και τη μισή βουτυρόκρεμα.
  • Τοποθετούμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο βύσσινο, τη λευκή σοκολάτα τριμμένη και σερβίρουμε.

 

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements