Μπάρες λεμονιού: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή που θα λατρέψετε
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
Για τη βάση
-
200 γραµ. τρίμματα πτι μπερ
-
100 γραµ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
-
30 γραµ. ζάχαρη
-
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Για την κρέμα λεμονιού
-
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
-
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
-
120 γραµ. χυμό φρέσκου λεμονιού
-
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Πρώτα το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η τσέρκι 24χ24 και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για τις μπάρες λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια όπως κάνουμε για το cheesecake.
Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.
Για την κρέμα λεμονιού
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού.
Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.
Παγώνουμε τις μπάρες λεμονιού στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια.
Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν θέλετε έντονο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κοφτό κ.γλ κουρκουμά ή λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα προσθέτουμε στο ανακάτεμα των υλικών πριν βάλουμε την κρέμα στο ταψί.