Ένα δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο, εύκολο και πολύ γρήγορο.
Το σημερινό γλυκό είναι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Απλά το βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες και είναι έτοιμο για απόλαυση.
Υλικά
- 350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
- 125 ml κρύο γάλα
- 200 γραμμάρια ρικότα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα με ένα μίξερ και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το μίγμα σε ορθογώνιο σχήμα και από πάνω απλώνουμε το τυρί που είχαμε στο ψυγείο. Για το τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα.