Μην χασετε

Σας αποκαλύπτουμε τη συνταγή για τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες

Αν τους δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Οι σημερινοί κολοκυθκεφτέδες είναι λίγο διαφορετικοί από τους συνηθισμένους γιατί έχουν ρικότα. Επίσης μπορείτε αντί για τηγανιτούς μπορείτε να τους κάνετε ψητούς και γίνονται το ίδιο νόστιμοι αλλά και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 150 γραμμάρια ρικότα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Advertisements

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε να γίνουν πιο ελαφριά τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα