Φαίνεται περίπλοκο, όμως είναι εξαιρετικά απλό: πρέπει να ακολουθήστε την κλασική συνταγή της μακαρονάδας με κεφτεδάκια, με μία μόνο διαφορά. Θα βάλετε για λίγο στο φούρνο τη φόρμα των muffins γεμάτη με τα μακαρόνια!
Υλικά
Για τα μακαρόνια
500 γρ. Σπαγγέτι
1 κ.γλ. βούτυρο
2 αυγά, χτυπημένα
½ φλ. παρμεζάνα
Για τα κεφτεδάκια
600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ψίχα από 3 φέτες ψωμί, μουλιασμένη στο νερό και στυμμένη
1 κ.σ. βασιλικό ξερό
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι/Πιπέρι
Για τη σάλτσα
600γρ. ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, αναμίξτε όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ, ζυμώστε για 5 λεπτά και πλάστε τον κιμά σε μικρές μπάλες. Καλύψτε τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού με λάδι και, όταν κάψει τηγανίστε τα κεφτεδάκια προσέχοντας να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας, σοτάροντας πρώτα ελαφρά το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε την ντομάτα και το βασιλικό και βράστε μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίξτε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν και βγάλτε τα 2 περίπου λεπτά πριν βράσουν. Σουρώστε τα, ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε τα με το βούτυρο. Προσθέσετε τα χτυπημένα αυγά, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Αλείψτε τη φόρμα των muffin με λάδι, χωρίστε τα ζυμαρικά σε ίσες ποσότητες και βάλτε τα στις θήκες. Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βγάλτε απ’ το φούρνο τα ζυμαρικά, αφήστε τα να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι, αφαιρέστε τη φόρμα και περιχύστε τα muffins ζυμαρικών με τη σάλτσα. Προσθέστε ένα κεφτεδάκι και λίγη παρμεζάνα πάνω από κάθε muffin και σερβίρετε στα παιδιά!