Μην χασετε

Πατάτες-Νάτσος

Οι πατάτες είναι νόστιμες, το λιωμένο τυρί είναι πεντανόστιμο και τα δυο μαζί, είναι ένας γευστικός παράδεισος! Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσετε -θα είναι το ίδιο νόστιμες, αλλά περισσότερο υγιεινές. 

Advertisements

Υλικά

6 μέτριες πατάτες, χοντροκομμένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.γλ. αλάτι

2 φλ. τριμμένο τσένταρ

15 φέτες χοιρινό μπέηκον ή μπέηκον γαλοπούλας, ψημένο και κομμένο σε κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι/Πιπέρι

Advertisements

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τις σε ένα βαθύ ταψί.

Μαγείρεψε τις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει, για περίπου 8-10 λεπτά. Γυρίστε τις και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη.

Βγάλτε τις από το φούρνο και ρίξτε από πάνω το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι. Ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήστε για 3-4 λεπτά -μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα τυριά, πιπεριές, μανιτάρια ή όποιο υλικό αρέσει στα παιδιά σας! Επίσης, μπορείτε να απογειώσετε το πιάτο, φτιάχνοντας κιμά (ακριβώς όπως θα τον κάνατε για τα μακαρόνια) και ρίχνοντάς τον πάνω απ’ τις ζεστές πατάτες!

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα