Υπέροχο σπιτικό φαγητό, με καταβολές από τη Μικρά Ασία.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Advertisements
Υλικά Συνταγής
-
Για τα γιουβαρλάκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
- 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 2 φλ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα ντομάτας για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Τέλος αλατοπιπερώνουμε τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια.
Advertisements
Advertisements