Μην χασετε

Πεντανόστιμο αφράτο κέικ με αχλάδια και καρύδια. Ένα φρουτένιο κέικ για εσένα, αλλά και τα παιδιά

Ένα φρουτένιο κέικ για εσένα, αλλά και τα παιδιά. Μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις το αχλάδι πριν φύγει η εποχή του.

Advertisements

 

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αχλάδια, καθαρισμένα
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2/3 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύεις τα αχλάδια με τη ζάχαρη και το αφήνεις στην άκρη για μία ώρα.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζεις μία φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα ασπράδια αβγών με τα καρύδια και το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το μείγμα με το αχλάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Στο ίδιο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα μαγειρέματος, το σκόρδο και την κανέλα. Χτυπάς πολύ καλό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, με λίγα κομματάκια αχλαδιού μέσα.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα