Λιωμένο τυρί και κομμάτια από φρέσκο μπρόκολο “χάνονται” ανάμεσα σε λαζάνια και το αποτέλεσμα σαγηνεύει τον ουρανίσκο σου.
Συστατικά
- 12 λαζάνια
- 350 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο
- 600 ml γάλα
- 175 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. βούτυρο, αλατισμένο
- 4 κουτ. της σούπας τυρί μασκαρπόνε
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
- 1 κουτ. της σούπας ψίχουλα από ψωμί
- 4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε μία κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Ανακατεύεις το αλεύρι και μαγειρεύεις για ένα λεπτό. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνεις να πάρει βράση, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχιά και μεταξένια υφή.
- Προσθέτεις 140 γρ. από το Cheddar, το μασκαρπόνε, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.
- Αρχίζεις να ετοιμάζεις τα λαζάνια σου. Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνεις στη βάση 4 λαζάνια. Προσθέτεις το μισό σου μείγμα και από πάνω τα 4 λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα. Ολοκληρώνεις με 4 ακόμα λαζάνια. Πάνω από τα ζυμαρικά ρίχνεις τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια, ακολουθούμενα από τα ψίχουλα, το cheddar που σου έχει μείνει και την παρμεζάνα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και μοιράζεις σε πιάτα.
Advertisements
Advertisements