Μην χασετε

Γκιούλμπασι: Πως να φτιάξετε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι

Φτιάξτε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα! Τέλειο οικογενειακό γεύμα!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
  • 500 γρ. αρνί, μπούτι
  • 500 γρ. χοιρινό, μπούτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

Advertisements
  • ψωμί

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχουμε γάστρα συμβατή με εστίες κουζίνας μπορούμε να βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
  • Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
  • Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό από το λεμόνι, τις ντομάτες σε κυβάκια, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε τη ρίγανη, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ½ -3 ώρες.
  • Σερβίρουμε με ψωμί.

 

 

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα