Φτιάξτε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα! Τέλειο οικογενειακό γεύμα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
- 500 γρ. αρνί, μπούτι
- 500 γρ. χοιρινό, μπούτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 600 γρ. ντομάτες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 300 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 300 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
Advertisements
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχουμε γάστρα συμβατή με εστίες κουζίνας μπορούμε να βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
- Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό από το λεμόνι, τις ντομάτες σε κυβάκια, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε τη ρίγανη, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ½ -3 ώρες.
- Σερβίρουμε με ψωμί.
Advertisements
Advertisements