Ένα γλυκό capcake για εσένα που δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, αλλά θες και το healthy φυστικοβούτυρο σου!
Συστατικά
- 160 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 250 ml βουτυρόγαλα
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. κακάο
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Για το frosting φυστικοβούτυρου:
Advertisements
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 3/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 80 γρ. κρέμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 14 φόρμες για καπ κέικ.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης για 5 λεπτά σε υψηλή ένταση. Χαμηλώνεις και προσθέτεις σταδιακά τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζεις σε μέτρια ένταση.
- Σε ένα μικρό μπολ, ενώνεις το βουτυρόγαλα, την κρέμα γάλακτος και τον καφέ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το κακάο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτεις το μείγμα του μικρού μπολ στο μίξερ και χτυπάς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις και το μείγμα του δεύτερου μπολ και χτυπάς μέχρι η ζύμη σου να γίνει αφράτη και όχι τόσο κολλώδης.
- Αδειάζεις το μείγμα σου στις φόρμες για capcake και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting φυστικοβούτυρου. Προσθέτεις σταδιακά όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάς μέχρι να είναι υγρό και και όχι τόσο ρευστό.
- Περνάς το frosting σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις ομοιόμορφα πάνω από κάθε capcake, αφού τα αφήσεις για 10 λεπτά.
Advertisements
Advertisements