Φτιάξτε το αγαπημένο σας μπέργκερ χωρίς ψωμί. Τυλίξτε σε σφολιάτα για τραγανό αποτέλεσμα.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 80 γρ. κέτσαπ
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 ντομάτα
- 40 γρ. μπέικον, ψημένο
- 8 φέτες τσένταρ
- 4 μπιφτέκια, μοσχαρίσια, ψημένα (120 γρ. το καθένα)
- 120 γρ. μαγιονέζα
Για τη σύνθεση
- 80 γρ. τσένταρ
- 30 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
Advertisements
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απλά έναν πλάστη για να ισιώσει. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
- Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας την κέτσαπ, το τριμμένο τσένταρ, τη ντομάτα, το μπέικον, το τσένταρ σε φέτες, το μπιφτέκι, τη μαγιονέζα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε στη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο και κλείνουμε σε πουγκί. Γυρνάμε το burger ανάποδα ώστε η ένωση να είναι προς τα κάτω. Ιδανικά τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας για να φύγει όλη η υγρασία από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε πάνω από τη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο, το τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.
Advertisements
Advertisements