Κριθαράκι με ψαρονέφρι και σπανάκι, ένα πιάτο κατάλληλο για κάθε τραπέζι, που τα περιλαμβάνει όλα. Δοκιμάστε το.
Από τον Γιώργο Τσούλη
Advertisements
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες
- 500 γρ. μέτριο κριθαράκι
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 1 L ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
150 γρ. φέτα, τριμμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο λάδι, βάζουμε το ψαρονέφρι και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε μόλις είναι έτοιμο, τοποθετούμε στη συνέχεια μια κατσαρόλα σε μέτρια και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αδειάζουμε μέσα το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε μέσα και το ζωμό και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει. Μόλις αρχίσει και είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι, τα ντοματίνια, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτα.
Advertisements
Advertisements